Sunday, February 20, 2011

Túros barackos tejszínes torta.






Hozzávalók a tésztához:
7 db Tojás
7 evőkanál kristálycukor
7 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
2 üveg barackbefőtt
1 liter tejszín
5 dkg kristálycukor
5 dkg keményítő
3 csomag  tehén túró (250g/db)
Porcukor ízlés szerint
A tészta készítése:
Tojásokat szétválasztjuk.

                    felverjük a tojásfehérjét.


                 Akkor jó a hab, ha jó kemény.

Ha ilyen kemény hogy nem esik ki a hab a tálból, akkor a jó. Ezután hozzáadjuk kristálycukrot.


Jól elkeverjük. Ez után hozzáadjuk a tojás sárgákat és robotgéppel 1 fokozaton összekeverjük annyira, hogy a massza sárga legyen.

 

Ezután egy tálban összekeverjük a lisztet, a  sütőport. Majd a habhoz adjuk és összekeverjük fakanállal.

                        Tortaformába tesszük. 
                       Megsütjük a piskótát.
Hagyjuk a tésztát kihűlni. Majd 3 részre vágjuk.
A krém készítése:
Az 1 üveg barackbefőttet lecsöpögtetjük. Ha lecsöpögött a levéből kimérünk 6 dl. Lábosba tesszük és hozzáadjuk az 5 dkg kristálycukrot. Felmelegítjük. Az 5 dkg keményítőt kikeverjük annyi vízzel hogy csomómentesre kikeverjük. Ha jól felmelegedett a barack lé és a kristálycukor akkor hozzáadjuk a keményítőt. Jól elkeverjük hogy ne legyen csomós. Olyan állagunka kell lennie mint egy puding. Ezt félretesszük és hadjuk kihűlni. Felverjük az 1 liter tejszínt. Teszünk bele ízlés szerint porcukrot. Ha kihűlt a barackos zselé kikeverjük hogy krémes legyen és hozzáadunk egy kevés tejszínhabot. A túrót összetörjük villával és teszünk hozzá egy kevés felvert tejszínt. Barackot csíkokra szeljük.
 A torta elkészítése:
Az első lap. Erre rátesszük a fele barackzselét. Teszünk rá a csíkokra vágott barackból. Majd egy kevés túróstejszínhabot. Erre rátesszük a következő lapot és rátesszük a maradék barackzselét, a csíkokra vágott barackot és maradék túróstejszínt. Az utolsó lapot is rátesszük. A maradék tejszínnel körbekenjük a torta oldalát majd a tetejét. A tetejére teszünk barack csíkokat. Én zselével leöntöttem hogy a barack ne száradjon ki de van aki nem önti le. Ezt mindenki maga dönti el. Ha leöntjük akkor csinálunk egy kis zselét normál módon és ráöntjük. Ha jól megdermedt az oldalát végső módon szépen körbekenjük és a felvert tejszínből habzsák segítségével tuffokat csinálunk. Ezzel kész is a tortánk.

0 comments:

Post a Comment